SEO için Sayfa İçi Optimizasyon
Anahtar kelime listenizi aldıktan sonra, bir sonraki adım aslında hedeflenen anahtar kelimelerinizi sitenizin içeriğine uygulamaktır. Sitenizdeki her sayfa bir temel terimi ve aynı zamanda ilgili terimlerden oluşan bir "sepet" i hedeflemelidir. Mükemmel optimize edilmiş sayfaya genel bakışında, Rand Fishkin iyi (veya mükemmel) optimize edilmiş bir sayfanın neye benzediğine dair güzel bir görsel sunuyor:
Arama motoru trafiğini web sitenize nasıl çekeceğinizi düşünürken anlamak isteyeceğiniz birkaç kritik, temel sayfa içi öğeye bakalım:
Başlık Etiketleri
Google, bir sayfanın gerçek anlamını daha iyi anlamak için çalışırken ve sayfalarınızda sıralamak istediğiniz terim (ve ilgili terimler) dahil olmak üzere, anahtar kelimelerin agresif ve manipülatif kullanımını ortadan kaldırmak (ve hatta cezalandırmak) hala değerlidir. Anahtar kelimenizi koyabileceğiniz en etkili yer, sayfanızın başlık etiketidir.
Başlık etikettir değil sayfanızın birincil başlık. Sayfada gördüğünüz başlık genellikle bir H1 (veya muhtemelen bir H2) HTML öğesidir. Başlık etiketi, tarayıcınızın en üstünde görebileceğiniz şeydir ve bir meta etiketinde sayfanızın kaynak koduyla doldurulur.
Google'ın göstereceği bir başlık etiketinin uzunluğu değişecektir (karakter sayısına değil piksellere bağlıdır) ancak genel olarak 55-60 karakter burada iyi bir kuraldır. Mümkünse, temel anahtar kelimenizde çalışmak istersiniz ve bunu doğal ve zorlayıcı bir şekilde yapabilirseniz, bu terimin etrafına da bazı ilgili değiştiriciler ekleyin. Yine de aklınızda bulundurun: Başlık etiketi, arama yapan kişinin sayfanız için arama sonuçlarında sıklıkla gördüğü şey olacaktır. Organik arama sonuçlarındaki " başlıktır ", bu nedenle başlık etiketinizin ne kadar tıklanabilir olduğunu da hesaba katmak istersiniz .
Meta Açıklamaları
Başlık etiketi etkili bir şekilde arama listenizin başlığı olsa da, meta açıklama (sitenizin kodunda güncellenebilen, ancak gerçek sayfanızda görünmeyen başka bir meta HTML öğesi) etkili bir şekilde sitenizin ek reklam kopyasıdır. Google, arama sonuçlarında görüntülediklerinde bazı özgürlükler alır, bu nedenle meta açıklamanız her zaman gösterilmeyebilir, ancak sayfanızın arama yapan kişilerin tıklama olasılığını artıracak ilgi çekici bir açıklamasına sahipseniz, trafiği büyük ölçüde artırabilirsiniz. (Unutmayın: Arama sonuçlarında görünmek sadece ilk adımdır! Yine de arama yapanların sitenize gelmesini sağlamanız ve ardından istediğiniz işlemi gerçekten yapmanız gerekir.)
Vücut İçeriği
Sayfanızın gerçek içeriği elbette çok önemlidir. Farklı türdeki sayfaların farklı "işleri" olacaktır - çok sayıda insanın bağlanmasını istediğiniz temel içerik varlığınız , kullanıcılarınızın hızlı bir şekilde bulmasını ve yanıt almasını sağlamak istediğiniz destek içeriğinizden çok farklı olmalıdır. Bununla birlikte, Google belirli içerik türlerini giderek daha fazla tercih ediyor ve sitenizdeki herhangi bir sayfayı oluştururken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç nokta var:
- Kalın ve Benzersiz İçerik - Kelime sayısı açısından sihirli bir sayı yoktur ve sitenizde bir avuç ila birkaç yüz kelime içeren birkaç sayfalık içerik varsa, Google'ın iyi lütfundan düşmeyeceksiniz, ancak genel olarak son Panda güncellemeleri özellikle daha uzun, benzersiz içeriği tercih eder. Çok sayıda (binlerce düşünün) son derece kısa (50-200 kelimelik içerik) sayfanız veya sayfanın başlık etiketi dışında hiçbir şeyin değişmediği çoğaltılmış içeriğiniz ve bir satır metin varsa, bu başınızı belaya sokabilir. Sitenizin tamamına bakın: Sayfalarınızın büyük bir yüzdesi zayıf, yinelenen ve düşük değerli mi? Öyleyse, bu sayfaları "kalınlaştırmanın" bir yolunu bulmaya çalışın veya ne kadar trafik aldıklarını görmek için analizlerinizi kontrol edin.
- Etkileşim - Google, katılımı ve kullanıcı deneyimi metriklerini giderek daha fazla ağırlıklandırıyor. Bunu, içeriğinizin arama yapanların sorduğu soruları yanıtladığından emin olarak etkileyebilir, böylece sayfanızda kalmaları ve içeriğinizle etkileşimde bulunmaları olasıdır. Sayfalarınızın hızlı yüklendiğinden ve arama yapanları kapatıp onları uzaklaştıracak tasarım öğelerinin (içeriğin üzerinde aşırı agresif reklamlar gibi) bulunmadığından emin olun.
- "Paylaşılabilirlik" - Sitenizdeki her bir içerik parçası yüzlerce kez bağlanmayacak ve paylaşılmayacaktır. Ancak, aynı şekilde, zayıf içeriğe sahip çok sayıda sayfayı yaymamaya dikkat etmek istediğiniz gibi, bunları kullanıma sunmadan önce sitenizde oluşturduğunuz yeni sayfaları kimin paylaşacağını ve bunlara bağlanabileceğini düşünmek istersiniz. . Paylaşılması veya bağlanması muhtemel olmayan çok sayıda sayfaya sahip olmak, bu sayfaların arama sonuçlarında iyi sıralanmasını sağlamaz ve arama motorları için de sitenizin bir bütün olarak iyi bir resmini oluşturmanıza yardımcı olmaz .
Alt Nitelikler
Resimlerinizi nasıl işaretlediğiniz, yalnızca arama motorlarının sayfanızı algılama biçimini değil, aynı zamanda sitenizin görsel aramadan ne kadar arama trafiği oluşturduğunu da etkileyebilir. Alt özniteliği, bir kullanıcının görüntüleyememesi durumunda bir görüntü için alternatif bilgiler sağlamanıza olanak tanıyan bir HTML öğesidir. Resimleriniz zamanla bozulabilir (dosyalar silinir, kullanıcılar sitenize bağlanmakta güçlük çeker, vb.), Bu nedenle resmin yararlı bir açıklamasına sahip olmak genel bir kullanılabilirlik açısından yararlı olabilir. Bu aynı zamanda arama motorlarının sayfanızın neyle ilgili olduğunu anlamasına yardımcı olmak için içeriğinizin dışında başka bir fırsat da sağlar.
"Anahtar kelime şeyler" yapmak istemezsiniz ve temel anahtar kelimenizi ve olası her varyasyonunu alt özelliğinize sıkıştırırsınız. Aslında, açıklamaya doğal olarak uymuyorsa, hedef anahtar kelimenizi buraya hiç eklemeyin. Alt özniteliğini atlamadığınızdan emin olun ve görüntünün kapsamlı, doğru bir tanımını yapmaya çalışın (onu göremeyen birine anlattığınızı hayal edin - bunun için var!).
Konunuz hakkında doğal bir şekilde yazarak, "aşırı optimizasyon" filtrelerinden kaçınıyorsunuz (başka bir deyişle: Google'ı, sayfanızı hedef anahtar kelimeniz için sıralaması için kandırmaya çalışıyormuşsunuz gibi göstermiyor) ve kendinize ana konunuzun değerli değiştirilmiş "uzun kuyruk" varyasyonları için daha iyi sıralama şansı .
URL Yapısı
Sitenizin URL yapısı, hem izleme açısından (segmentlere ayrılmış, mantıksal bir URL yapısı kullanarak raporlardaki verileri daha kolay segmentlere ayırabilirsiniz) hem de paylaşılabilirlik açısından önemli olabilir (daha kısa, açıklayıcı URL'lerin kopyalanması ve yapıştırılması daha kolaydır ve hatalı olma eğilimindedir) daha az sıklıkta kesilir). Yine: Mümkün olduğunca çok anahtar kelime eklemek için çalışmayın; kısa, açıklayıcı bir URL oluşturun.
Üstelik: mecbur değilseniz, URL'lerinizi değiştirmeyin. URL'leriniz "güzel" olmasa bile, kullanıcıları ve genel olarak işletmenizi olumsuz yönde etkilediklerini düşünmüyorsanız, onları "daha iyi SEO" için daha anahtar kelime odaklı olacak şekilde değiştirmeyin. URL yapınızı değiştirmeniz gerekiyorsa, uygun (301 kalıcı) yönlendirme türünü kullandığınızdan emin olun. Bu, işletmelerin web sitelerini yeniden tasarlarken yaptıkları yaygın bir hatadır.
Şema ve İşaretleme
Son olarak, sayfa üzerindeki tüm standart öğelerle ilgilenildikten sonra, bir adım daha ileri giderek Google'ın (ve şemayı da tanıyan diğer arama motorlarının) sayfanızı anlamasına daha iyi yardımcı olmayı düşünebilirsiniz.
Şema işaretlemesi, sayfanızın arama sonuçlarında daha yüksek görünmesini sağlamaz (şu anda bu bir sıralama faktörü değildir). Reklam uzantılarının AdWords reklamlarınız için yaptığı gibi, girişinize arama sonuçlarında ek "emlak" sağlar .
Bazı arama sonuçlarında, hiç kimse şema kullanmıyorsa, sitenizin derecelendirme gibi şeyler gösterirken diğerleri göstermemesi sayesinde tıklama oranında güzel bir avantaj elde edebilirsiniz. Herkesin şema kullandığı diğer arama sonuçlarında, incelemelere sahip olmak "önemli şeyler" olabilir ve bunları çıkararak TO'nuza zarar veriyor olabilirsiniz:
Yorum(0)