SEO Nedir ve Neden Önemlidir?

SEO Nedir ve Neden Önemlidir?

Arama motoru optimizasyonu, web sayfalarını ve içeriklerini web sitenizle alakalı terimleri arayan kullanıcılar tarafından kolayca keşfedilebilecek şekilde optimize etme sürecidir. SEO terimi, web sayfalarının sitenizi bulması, taraması ve dizine eklemesi için "tarayıcılar" olarak bilinen arama motoru dizinleme yazılımı için daha kolay hale getirme sürecini de açıklar.

SEO kavramı nispeten basit olsa da, SEO'ya yeni katılanların çoğunun hala aşağıdaki gibi özellikler hakkında soruları var:

  • Sitenizi veya şirketinizin sitesini arama motorları için nasıl "optimize edersiniz"?
  • SEO'ya ne kadar zaman harcayacağınızı nasıl biliyorsunuz?
  • "İyi" SEO tavsiyesini "kötü" veya zararlı SEO tavsiyesinden nasıl ayırt edebilirsiniz?

Belki de arama motoru optimizasyonunun en önemli yönü, işletmeniz için daha alakalı trafik, potansiyel müşteri ve satış elde etmeye yardımcı olmak için SEO'dan nasıl yararlanabileceğinizdir .

SEO'yu Neden Önemsemelisiniz?

Her gün milyarlarca arama çevrimiçi yapılıyor. Bu, muazzam miktarda spesifik, yüksek amaçlı trafik anlamına gelir .

Pek çok insan, bunlar için ödeme yapmak amacıyla belirli ürün ve hizmetleri arar. Bu aramaların ticari amaçlı olduğu biliniyor  , yani  aramalarıyla sunduğunuz bir şeyi satın almak istediklerini açıkça gösteriyorlar .

 

İnsanlar doğrudan işinizle ilgili her türlü şeyi arıyorlar. Bunun ötesinde, potansiyel müşterileriniz de işinizle yalnızca gevşek bir şekilde ilgili olan her türlü şeyi arıyor. Bunlar, bu insanlarla bağlantı kurmak ve sorularını yanıtlamak, sorunlarını çözmek ve onlar için güvenilir bir kaynak haline gelmek için daha fazla fırsatı temsil eder.

Widget'larınızı, bir sorunla ilgili yardım almak için Google'a başvurduğunuz son dört seferin her birinde harika bilgiler sunan güvenilir bir kaynaktan mı yoksa daha önce hiç duymadığınız birinden mi alma olasılığınız daha yüksek?

 Arama Motorlarından SEO Trafiğini Çekmek İçin Aslında Ne  İşe Yarar?

Google'ın dünyadaki arama motoru trafiğinin çoğundan sorumlu olduğunu unutmamak önemlidir. Bu, bir sektörden diğerine değişebilir, ancak Google, işletmenizin veya web sitenizin görünmek isteyeceği arama sonuçlarında baskın oyuncu olma olasılığı yüksektir, ancak bu kılavuzda ana hatları verilen en iyi uygulamalar sitenizi konumlandırmanıza yardımcı olacaktır ve diğer arama motorlarında da sıralanacak içeriği.

 

Google, arama motorları arasında hakimdir, ancak Yahoo ve Bing gibi sitelerde uyumayın

Peki Google, insanların aradıklarına karşılık olarak hangi sayfaların döneceğini nasıl belirler? Tüm bu değerli trafiği sitenize nasıl çekersiniz?

Google'ın algoritması son derece karmaşık, ancak yüksek düzeyde:

  • Google,  arama yapanın sorgusuyla  alakalı yüksek kaliteli, alakalı bilgiler içeren sayfaları aramaktadır .
  • Google'ın algoritması, web sitenizin içeriğini "tarayarak" (veya okuyarak) ve bu içeriğin, içerdiği anahtar kelimelere ve diğer faktörlere ("sıralama sinyalleri" olarak bilinir) dayanarak, arayanın aradığı şeyle alakalı olup olmadığını değerlendirerek (algoritmik olarak) alaka düzeyini belirler. .
  • Google "kaliteyi" çeşitli yollarla belirler, ancak bir sitenin bağlantı profili - bir sayfaya ve bir bütün olarak siteye bağlantı veren diğer web sitelerinin sayısı ve kalitesi - en önemlileri arasındadır.

Bir sitenin nerede sıralanacağını belirlemek için Google'ın algoritması tarafından giderek artan bir şekilde ek sıralama sinyalleri değerlendirilmektedir, örneğin:

  • İnsanlar bir siteyle nasıl etkileşim kuruyor (İhtiyaç duydukları bilgileri bulup sitede mi kalıyorlar yoksa arama sayfasına geri dönüp   başka bir bağlantıya mı tıklıyorlar? Yoksa arama sonuçlarındaki listenizi tamamen yok sayıyorlar mı ve asla tıklama?)
  • Bir sitenin  yükleme hızı  ve "mobil uyumluluk"
  • Bir sitenin ne kadar benzersiz içeriğe sahip olduğu ("zayıf" veya yinelenen, düşük değerli içeriğe kıyasla)

Google'ın algoritmasının aramalara yanıt olarak dikkate aldığı yüzlerce sıralama faktörü vardır ve Google, mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sağlamak için sürecini sürekli olarak günceller ve iyileştirir.

Yorum(0)

  1. Henüz onaylanmış bir yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yap